Iris Agaat is een fascinerende edelsteen die bekend staat
om zijn opvallende kleuren en unieke patronen. Deze betoverende steen is eenfavoriet onder verzamelaars en liefhebbers van edelstenen vanwege zijn esthetische schoonheid.

Wat is Iris Agaat?

Iris Agaat, ook wel bekend als Iris Chalcedoon of regenboog agaat, is een variant van de Chalcedoon familie. Het is een microkristallijne kwartssteen die voorkomt in vulkanische gesteenten en sedimentaire afzettingen.
De steen heeft zijn naam te danken aan zijn opvallende iriserende kleuren, die doen denken aan de regenboog en de Griekse godin Iris, de boodschapper van de goden.

Waar wordt Iris agaat gevonden?

De meeste Iris Agaat wordt gevonden in Brazilië, maar het wordt ook gewonnen in andere delen van de wereld, zoals Indonesië, Uruguay, India en de Verenigde Staten. Elke vindplaats kan variërende kleuren en patronen produceren, waardoor elke steen uniek is.

Voorbeelden van versteend houten producten

Wat maakt Irisagaat bijzonder?

1. Unieke kleurenspel: Het opvallende kleurenspel van Iris Agaat maakt het een buitengewoon mooie edelsteen. De iriserende tinten van blauw, paars, groen en roze die naadloos in elkaar overvloeien, creëren een visueel spektakel dat de aandacht trekt.
2. Indrukwekkende patronen: De patronen en banden in Iris Agaat zijn zeer divers en uniek. Elke steen heeft zijn eigen individuele patroon, variërend van concentrische cirkels tot wolkachtige of gestreepte structuren. Deze onvoorspelbare patronen maken elke Iris Agaat steen een waar kunstwerk van de natuur.
3. Zeldzaamheid: Hoewel Iris Agaat geen zeldzame edelsteen is, is het ook geen alledaagse vondst. Het is niet zo wijdverspreid verkrijgbaar als sommige andere edelstenen, waardoor het een begeerde keuze is voor verzamelaars en liefhebbers van edelstenen.
4. Spirituele eigenschappen: Iris Agaat wordt geassocieerd met balans, harmonie en positieve communicatie. Het kan helpen bij het vinden van emotionele rust en het brengen van evenwicht in verschillende aspecten van het leven. Daarnaast wordt het ook geassocieerd met de keelchakra en kan het de creatieve expressie bevorderen.
5. Esthetische veelzijdigheid: Iris Agaat kan worden gebruikt voor verschillende sieraden en decoratieve toepassingen. Van hangers en armbanden tot tafelbladen en kunstwerken, de veelzijdigheid van deze edelsteen maakt het een geliefde keuze voor verschillende creatieve projecten.

Waarom al onze versteend houten producten eerlijk zijn!

Al onze producten zijn door de handen gegaan van medewerkers waarvan wij letterlijk de namen kennen. Wij weten wie het zijn, hoe hun gezinsleden heten en wat ze maken. Deze medewerkers krijgen voor lokale begrippen een riant salaris en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een zorgverzekering voor het hele gezin. Hier staan wij uiteraard achter, sterker nog, hier worden wij misschien nog wel het meest blij van!

Benieuwd naar onze andere versteend hout producten?

Bekijk er hier een aantal, of bekijk onze hele collectie!